Stiri

Interviu Mircea Matei – Director General Villa Vinéa

  2021-06-10 (articol)  
Dacă-i întrebi pe cei mai mulți anul 2020 a fost unul cel puțin cu provocări, pentru via de la Villa Vinéa cum a fost? Cum este recolta 2020?

Da, așa este, 2020 va rămâne și în istoricul cramei noastre ca un an plin de provocări, sau, mai degrabă, un carusel al provocărilor, care, din fericire, au fost depășite cu bine, impactul lor în firmă – și aici mă refer atât la business, cât și la echipă sau la calitatea vinurilor – fiind redus la minimum.

Provocările din 2020 au început în martie cu închiderea canalului HoReCa, care, în 2019, generase 50% din vânzările noastre. Apoi, după ce, prin intermediul diversificării canalelor de distribuție, am reușit să recuperăm mare parte din această pierdere, la sfârșitul lunii august, via noastră din Mica a fost lovită de o grindină puternică care pe ne-a adus o pierdere de circa 60% din recoltă și o serie de pagube materiale (acoperișul cramei, distrugerea unui cort de evenimente). Totul a culminat cu un accident al oenologului nostru, Misi Denes, cu o zi înainte de începutul culesului.

Totuși, am reușit să închidem anul trecut cu o cifră de afaceri relativ constantă, ce a depășit 3,1 milioane de lei..... detalii< < < Stiri